Barion Pixel

Sokan feleslegesnek gondolják a tervezést, hiszen minden nap közbe jöhet valami, ami felborítja a tervüket. Egy váratlan betegség, értekezlet, dugó vagy egyéb kiszámíthatatlan esemény. De akkor mégis miért tervez előre?

Időt és pénzt szeretnénk spórolni, de nem fog menni, ha a főzés előtt találjuk ki, hogy mit is fogunk a családnak készíteni.

Tanácstalanul állunk a hűtőszekrény előtt. Várjuk, hogy jöjjön az ihlet, mit ennénk, mit készítsünk gyorsan. Semmi ötletünk, mert amit szeretnénk, ahhoz nincsenek otthon hozzávalók. Boltba kellene menni, de semmi kedvünk. Fáradtak vagyunk és éhesek. Már csak pihenni szeretnénk.
Kinyitjuk a hűtőszekrény ajtaját, aztán becsukjuk.
Aztán újra kinyitjuk.
Bámulunk bele, azt remélve, valami csoda folytán benne lesz, amit szeretnénk. Mintha esély lenne rá, hogy valahogy belevarázsolódik az a hiányzó hozzávaló, hogy csak azért ne kelljen már elmennünk a boltba.

Az emberek többsége valljuk be, egyszerűen szeret halogatni. Majd holnap megcsinálom, majd holnaptól fogyókúrázom, majd holnaptól sportolok, majd holnaptól korábban fekszem le, és így tovább. Nem tervez előre. Pontosabban csak annyit, hogy nem ma fogja megtenni, amit kellene.

A menütervezésnél is ugyanezt csináljuk.

Majd holnap megtervezem előre, majd a hétvégén kitalálom a következő heti menüt, majd a hónap elején megtervezem, mert a hónap közepén már mi értelme volna tervezgetni.
Aztán eljön az eltervezett időpont, hogy végre tegyünk valamit, de nem változik semmi. Mert újabb és újabb időpontokat tűzünk ki, és továbbra is csak halogatunk…

A kép forrása: www.pixabay.com, saját szerkesztés

A legtöbb ember már az apróbb változásokat is rosszul éli meg, a nagyobbaktól pedig szabályosan szenvednek. Ha eddig nem terveztünk előre, akkor kényszerként, szenvedésként élhetjük meg, és gyorsan fel fogjuk adni.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azért halogatnak, mert túl nagy feladatnak tűnik a menü megtervezése. Nincs ötletük, mit főzzenek, milyen ételeket készítsenek el.

Iratkozz fel az INGYENES hírlevélsorozatra és fedezd fel az egyszerű és hatékony menütervezés világát!

Kategóriák: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük