Barion Pixel

Nálatok milyen sűrűn kerül szóba, hogy milyen ételek kerüljenek az asztalra? Milyen gyakran hangzik el a kétségbeesett kérdés: „Mit főzzek ma?

legtöbb helyen ez a nő dolga, ő az aki megtervezi, mikor mit fog a család enni. Sőt, gyakran a bevásárlás, a hozzávalók beszerzése is a nő feladata.

A nő úgy érezheti, túl nagy rajta a teher, nem segít a párja. A férfi pedig tanácstalan, hiszen ő pont azzal szeretne segíteni, hogy nem szól bele a dologba. Hiszen ismerős lehet az a szituáció, amikor megkérdezed, mi legyen az ebéd, majd jönnek a válaszok: „Nem tudom. Bármi jó lesz. Nem tudom mi van itthon” és társai. Te mérges vagy, mert úgy érzed, a másik nem segít. Azonban ha elkezdi sorolni az ételeket, akkor neked valahogy egyik sem tetszik. Ezt nem kívánod, ahhoz nincs minden hozzávaló, amaz nem olyan régen volt, azt meg sokáig tart elkészíteni és nincs kedved hozzá.

Valahogy nem találjátok a közös hangot. Ez pedig gyakran szükségtelen veszekedésekhez, sértődésekhez vezethet.

Mi a megoldás?

A tervezés! Ahogy a nap, a hét legfontosabb eseményeit is megtervezitek, úgy az étkezést is érdemes közösen megbeszélni. Együtt dönteni el, mi legyen az ebéd. Erre két megoldás is lehetséges, vagy együtt tervezitek meg a menüt, vagy pedig a nő megtervezi, a férfi pedig átnézi. Fontos, hogy ő is elfogadja, mert ezzel kiküszöbölhetőek a későbbi felesleges viták.

Lényeges, hogy mindez írásban történjen. No nem a beszélgetés. A menüterv legyen leírva, és a legjobb ha utána egy, mindenki által jól látható helyre ki van függesztve. Erre tökéletes a hűtőszekrény ajtaja.

A kép forrása: www.pixabay.com

Végül beszéljétek meg, mikor mentek el bevásárolni és írd meg a bevásárlólistát. Lehet, hogy ti naponta szeretek boltba járni, akkor írjátok össze a napi bevásárlólistát. Hetente vagy havonta jártok vásárolni? Akkor írjátok össze azt! És utána tisztázzátok azt is, ki és mikor fog a boltba elmenni. Lehetséges, hogy a nagybevásárlást közösen intézitek, a napi bevásárlást pedig te. Esetleg te hétköznap intézed a vásárlást, hétvégén pedig a párod.

Ha van lehetőségetek, akár megrendelhetitek online is az alapanyagokat, erre egyre több áruházlánc kínál már megoldást.

Ha ezt követitek, már nem a “mit főzzek” kérdés lesz a téma, hanem élvezhetitek az együtt töltött időt. Beszélgessetek evés közben, vagy amíg előkészíted az ételeket.

 Mit főzzek ma? Egy kis újdonságot!

Keressetek új recepteket, próbáljatok ki új ízeket is. A legtöbbször mindig ugyanazokat az ételeket készítjük el, de néha érdemes egy-egy új receptet nézni vagy új alapanyagot kipróbálni. 

Iratkozz fel az INGYENES hírlevélsorozatra és fedezd fel az egyszerű és hatékony menütervezés világát!

Kategóriák: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük