Barion Pixel

Amikor eldöntjük, most pedig menüt fogunk tervezni, első kérdésként az szokott felmerülni, min tervezd meg a menüt? Érdemes külön füzetet venni vagy valami szép menütervező sablont nyomtatni, esetleg befektetni egy letörölhető táblába? Vagy ezek teljesen felesleges dolgok?

Első vagy sokadik alkalommal tervezel menüt?

Fontos tényező, hogy mekkora gyakorlatod van. Aki már hosszú ideje tervez menüt és van egyfajta gyakorlata az tudja a lépéseket, kevesebbet kell javítania a tervezés során. Ezzel szemben aki még csak most kezdi a menü tervezést többet fog javítani.

Ha a második a helyzet, akkor azt javasolnám, hogy első körben egy üres lapon vagy egy egyszerűbb sablont használva tervezd meg a menüt. Nagy valószínűséggel az elején sok lesz a javítás, áthúzás. Sőt, akár érdemes ceruzával írni a könnyebb javítás végett.

A kép forrása: www.pixabay.com

A végén pedig egyszerűen csak át lehet másolni a kész tervet a végleges helyére és nem a sokszor áthúzott, nyilazott, javított verziót kell bogarászni.

Így ugyan tovább tart mire a szép, letisztázott menüterv elkészül, de akkor már egyszerűbb lesz rajta kiigazodni. Ráadásul a sok áthúzás sem fog a próbálkozásokra emlékeztetni.

Elől legyen vagy maradjon rejtve?

Az sem mindegy a döntés meghozatala során, hogy hol fogod tárolni a menütervet. Mindig szem előtt lesz vagy csak te fogod használni?

Ha fontos számodra, hogy jól látható helyen legyen, az egész család gyorsan megtalálja, akkor egyértelműen érdemes egy szép. de tartós darabba beruházni. Megfontolandó egy letörölhető tábla vásárlása vagy a szebb sablonok nyomtatása.

Ha a fióknak készült

Ha csak te használod, neked fontos, hogy lásd mikor mit főzöl és mondjuk az egyik konyhafiókban fogod tárolni, akkor bőven elég egy egyszerűbb füzet vagy akár egy lap is.

Természetesen ha neked fontos a külcsín, akkor nyugodtan ruházz be valami szépre ebben az esetben is.

Iratkozz fel az INGYENES hírlevélsorozatra és fedezd fel az egyszerű és hatékony menütervezés világát!

Kategóriák: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A könnyed menütervezés egy online tananyag, melyben lépésről lépésre
együtt végigmegyünk a menütervezés összes lépésén.

A részletekért kattints ide!