Barion Pixel

Melyik nap vagy melyik napszakban a legalkalmasabb leülni a menüt megtervezni? Ez egy nagyon nehezen megválaszolható kérdés, mert nagyban függ a szokásaidtól, az életritmusodtól.

Általánosságban írhatnám, hogy tervezd meg pénteken, mert akkor korábban végzel a munkával. Természetesen most ingathatod a fejed, hogy te ugyan addig dolgozol pénteken is, mint csütörtökön. Vagy pénteken mész nagybevásárolni és addigra kész kell lennie a bevásárló listának is. Pénteken délután már nincs idő tervezgetni, akkor már vásárolni kell.

Netán csütörtökön az elsők között vagy a boltban, mert mindig akkor vásárolsz be az akciós termékekből? Ezért addigra már tudni akarod, amit fogsz a következő napokban főzni, hogy úgy tudj vásárolni, az akciókat kihasználni.

A legfontosabb, hogy akkor ülj le a menüt megtervezni, amikor elég időd van rá!

Vezetés, filmnézés közben vagy amikor a gyerek ott rohangál melletted, nem lehet nyugodtan tervezni. Lehet, még a saját gondolataidat sem fogod hallani, nem hogy előre tervezni tudj.

Ne állj neki a menüt megtervezni, ha nem tudsz elegendő időt rászánni.

Vásárlás előtt, amikor a család az autóban ül és türelmetlenül nyomják a dudát, nem tudod rendesen végig gondolni a menüt. Ahogy a boltban sem, a sorok között sétálva. Mire végzel a vásárlással, lehet el fogod felejteni, azt a karfiolt rántani vetted, levesbe vagy Dubarry szelethez.

A kép forrása: www.pixabay.com

A menütervezésre időt kell szánni

Az, hogy neked mennyi időre van szükséged, csak te tudod. Sok mindentől függ, mint hogy hány étkezést kell megtervezned vagy mennyire legyen változatos a kész menüterv.

Legyen időd mindent alaposan végig gondolni, ha lehet, hagyd is egy kicsit „ülepedni”. Aztán néhány óra múlva ránézni, hogy biztos jó lesz-e. Nem felejtetted el, hogy egyik nap vendégségbe mentek, lesz egy szülői értekezlet vagy éppen nektek lesznek vendégeitek.

Dolgozz előre!

Nem muszáj az utolsó pillanatig várnod, tervezhetsz több nappal korábban is. Ha szerdán van több szabad időd, csináld meg akkor a menütervet. Akár úgy, hogy mondjuk csak szombaton mész el vásárolni.

Használd a régit!

Van egy jó, bevált menüterved? Használd fel bátran többször is!

Iratkozz fel az INGYENES hírlevélsorozatra és fedezd fel az egyszerű és hatékony menütervezés világát!

Kategóriák: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A könnyed menütervezés egy online tananyag, melyben lépésről lépésre
együtt végigmegyünk a menütervezés összes lépésén.

A részletekért kattints ide!