Barion Pixel

Hiába tudjuk, hogy a menütervezés jó dolog, hasznos tevékenység és könnyebb lesz tőle az életünk, mégis sokan nem élnek a lehetőséggel. De miért nem szeretünk menüt tervezni?

Jó lenne menüt tervezni, de fáradtak vagyunk

Előre gondolkodni valljuk be, elég fárasztó. Végig kell gondolni, mit fogunk csinálni holnap, holnapután, három nap múlva, egy hét múlva. Ha ez megvan és tudjuk, mennyi időnk marad a főzésre, kitalálhatjuk mit lesz időnk elkészíteni. Egy húzós munkanap után, miközben ott ugrál körülöttünk a gyerek, kinek van kedve és energiája előre gondolkodni és menüt terveni?

Azonban ha nem tervezzük meg előre a menüt, egy hatalmas kapkodás lehet a napunkból. Rohanunk dolgozni, aztán a boltba utána pedig haza főzni. Kapkodunk, hogy mindennel kész legyünk. Fáradtak, éhesek és türelmetlenek vagyunk, mert még több terhet teszünk magunkra. Feleslegesen.

A kép forrása: www.pixabay.com
Nincs időnk menüt tervezni

Rohanunk egyik helyről a másikra, egyik teendőt csináljuk a másik után. Az egész napunk egy igazi „mókuskerék”, ahol nincs egy szusszanásnyi időnk sem. Amikor pedig késő este leülünk…. hát nem a heti vagy havi menüt fogjuk megtervezni. Egy-egy napra előre tervezni könnyebb és rövidebb ideig tart, mintha heti vagy havi menüt terveznénk.

Pedig csupán egyetlen nap kellene kicsit több időt rászánni, hogy a többi nap ne kelljen a menütervezéssel foglalkozni.

Azt esszünk, amit akarunk, amit megkívántunk

Van, aki nem szereti ha korlátozzák és a menütervezést is egyfajta tiltásnak éli meg: megtiltják neki, hogy azt egyen, amit szeretne.

Az igazság azonban az, ha nem ülünk le menüt tervezni, ugyanúgy korlátozzuk saját magunkat. Azt kell főznünk, ami a rendelkezésünkre álló idő alatt elkészül, azokból a hozzávalókból ami otthon a rendelkezésünkre áll. Jönnek a gyors tészta ételek, szendvicsek, mert másra nincs időnk. Pedig lehet, hogy lenne, ha előkészítettük volna az alapanyagokat. Arról nem is beszélve, hogy a boltban előre meg tudtunk volna venni minden hozzávalót és sokkal több étel közül választhattunk volna.

Iratkozz fel az INGYENES hírlevélsorozatra és fedezd fel az egyszerű és hatékony menütervezés világát!

Kategóriák: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük